Echoes

Een platform voor locatiegebonden games en verhalen

Echoes beweegt gebruikers naar én door cultuur- en natuurgebieden. Het verleidt gebruikers hun omgeving op nieuwe wijze te bekijken en te beleven.

Flavour ontwikkelde een applicatie waarmee bezoekers in het museum een locatiegebonden avontuur beleven. Een overkoepelend verhaal waarbij spelers door QR Codes op specifieke locaties steeds stukjes van het verhaal ‘vrij’ spelen.

Alle stukjes samen vertellen een spannend verhaal waarvan de spelers samen de afloop bepalen. Alle stukjes van het verhaal zijn gekoppeld aan accurate ‘content’ Op deze manier leren bezoekers spelenderwijs wijze hoe het leven ten tijde van de Romeinen in Nederland was.

 
Door de gebruikers van de app steeds te verleiden om meer stukjes van het verhaal te verzamelen, die op andere locaties ‘verstopt’ zijn, bewegen we spelers letterlijk fysiek door een gebied heen op een tempo wat binnen de applicatie kan worden ingesteld.

Om de bezoektijd te kunnen reguleren en de spelers te belonen voegen we elementen toe, zoals scorelijsten, badges en achievements. Elk avontuur staat op zichzelf. De vorm van de content sluit aan bij het onderwerp en de doelgroep.

Doelen

  • Bezoekers locatiegebonden informatie verstrekken
  • Bezoekers met andere ogen naar hun omgeving laten kijken
  • Spelers gericht door een bepaald gebied bewegen
  • Bezoekers verleiden langer te blijven en vaker terug te komen
  • Kinderen in beweging brengen en meer laten bewegen dan zij initieel van plan waren


Echoes is mede mogelijk gemaakt door:

Interesse?

Neem contact op met Emily Jacometti voor meer informatie of om direct een afspraak in te plannen.
Emily Jacometti
CEO
E.Jacometti@flavour.nl
+31 (0) 6 48 76 06 38