Vacature

Contentmaker (tekst en visueel) 

Wie zijn wij? 

Wij zijn Flavour, wij zijn game-changers! Wij geloven dat storytelling en gamification samen een enorm krachtige combinatie zijn om mensen in staat te stellen problemen op te lossen en een positieve impact te maken in onze wereld. Wij helpen klanten hun (maatschappelijke of organisatorische) uitdagingen inzichtelijk te krijgen en content(programma’s) vorm te geven waarmee zij deze uitdagingen kunnen aanpakken. Voor het maken van een effectief traject hebben we onze eigen ontwerpmethode ontwikkeld, genaamd ‘Hero Centered Design™’. We plaatsen de doelgroep in de schoenen van de held in een verhaal en laten ze hier op interactieve wijze in een digitale omgeving doorheen spelen. In deze omgeving kunnen ze veilig leren en keuzes uitoefenen, waarna we ze helpen de stap naar de echte wereld te maken. We stellen hen in staat daar uitdagingen te overwinnen en zo een positieve impact op de maatschappij maken. 

 

Bij Flavour werken we samen met partners die een positieve impact willen maken. Samen ontwikkelen we speelse en efficiënte softwareproducten om de wereld te verbeteren, waarbij mensenrechten een belangrijke basis zijn. Ons eigen toegepaste voorbeeld van de kracht van onze ontwerpmethode is HackShield, een cybersecuritygame voor kinderen van 8-12 jaar. Daarnaast hebben we een platform ontwikkeld, waar iedereen (zelf of met onze hulp) eigen content kan vormgeven, aansluitend bij de eigen uitdagingen: het Hero Center. Van het online weerbaar maken van kinderen tot het activeren van mensen door middel van storytelling en gamification, wij maken het mogelijk! 

 

Als relatief klein, maar groeiend bedrijf met een platte organisatiestructuur heeft bij ons iedereen een grote invloed op onze producten, strategie en organisatie. Bij ons krijg je de kans om te groeien en je vaardigheden te ontwikkelen, terwijl je bijdraagt aan de verbetering van de maatschappij! 

Wie zoeken wij? 

Voor het product Hero Center (ons jongste product en nog nét een start-up) zijn wij op zoek naar een creatieve, gedreven en liefst ervaren contentmaker, die ons van productiekracht kan voorzien bij de projecten die we hebben lopen voor (en met) klanten en partners. We zoeken hierbij naar iemand die zowel het creatief schrijven (copywriter) van scenario’s en scripts, als de ontwikkeling van de visuele elementen van de content voor zijn/of haar rekening kan nemen, samen met collega’s en zelfstandig.  

 

Je zal starten met het meewerken aan enkele grote projecten die we hebben lopen, waarbij we educatieve trajecten ontwikkelen op het Hero Center, op basis van immersieve verhalen waarin spelers zelf hun eigen (educatieve) verhaallijn kunnen kiezen. Onze projecten zijn heel divers: soms ben je bezig met mensenrechten, op andere momenten duik je in cyberveiligheid. Je helpt bij alle stappen in het productieproces, van conceptualisatie van het inhoudelijke verhaal samen met kennispartners, tot het bepalen van leerdoelen en het vertalen naar een interactieve ervaring. Naast het schrijven van teksten op basis van verhaaltheorieën, produceer je visueel materiaal op basis van de projectstijl, waarbij je gebruik maakt van ontwerpprogramma’s (Adobe) en diverse A.I.-tools. Je brengt vervolgens de content samen op het platform, verweven met de spelelementen die het platform biedt, die de ervaring uitdagend en leuk maken voor de speler. Voor dit proces hebben we een eigen ontwerpmethode ontwikkeld, ‘Hero Centered Design™’, die onderdelen van verhaal en spel samenbrengt. Deze methode is nog sterk in ontwikkeling en je helpt nadenken over de theorie en de praktische toepassing. Een overtuiging van de educatieve kracht van verhaal en spel is een enorme pré.   

In de toekomst ga je zelf ook nieuwe projecten leiden en is er wellicht, wanneer dit aansluit bij jouw wensen en onze behoefte, de mogelijkheid om een stuk accountmanagent mee te nemen in jouw functie.  

Jouw plek binnen Flavour 

Sluit jij met jouw skills hierbij aan? Dan zoeken wij jou! Je zal onderdeel zijn van een klein, maar groeiend team (Hero Center), binnen een jonge organisatie (Flavour). Flavour is een bedrijf met een creatieve, open en persoonlijke sfeer, waar diversiteit en transparantie belangrijk is. De groeifase waar we nu in zitten is niet alleen heel leuk en spannend, maar vereist ook flexibiliteit en zelfstandigheid. Wij hechten veel waarde aan het team, maar het kunnen uitstippelen van een eigen pad, het pro-actief vinden van dingen om aan te pakken en het zelfstandig kunnen structureren van het werkproces is iets wat wij in de huidige fase van ons bedrijf heel belangrijk vinden. Wij zijn hard op weg naar een volwassen organisatie en collega’s die daar aan kunnen bijdragen en zich comfortabel voelen bij de weg er naartoe zullen zich enorm thuisvoelen! 

Binnen het team van Hero Center zal je samenwerken met andere contentmakers, accountmanagers, grafisch ontwerpers en ontwikkelaars. Je zal dagelijks het meeste werken met jouw mede-contentmakers en je zal zeer actief mee denken over de ontwikkeling van het platform en onze behoeften. We werken als contentmakers agile en op projectbasis. We geven elkaar feedback en halen het beste in elkaar naar boven. En jij kan daar een belangrijk onderdeel van zijn! 

Een greep uit jouw werkzaamheden 

 • Het in kaart brengen van de uitdaging die de klant/partner wil overwinnen. 

 • Het nadenken over en uitwerken van educatieve/activerende trajecten, aan de hand van onze ontwerpmethode ‘Hero Centered Design™’. 

 • Het creatief schrijven van immersieve scenarioteksten en scripts. 

 • Het produceren van visueel materiaal op basis van een projectstijl, met behulp van ontwerpprograma’s en diverse A.I.-tools.    

 • Het ‘bouwen’ van de online-ervaringen op het Hero Center. 

 • Contact onderhouden met stakeholders van projecten; 

 • Samenwerken met klanten en partners in het ontwikkelen van het traject (co-creatie). 

 • Meedenken over de behoeftes en richting van het product en ontwikkelaars voorzien van wensen en feedback. 

 • (Optioneel) Uitdenken van campagnes rond projecten, zowel activiteiten in de echte wereld die gekoppeld zijn aan de online-ervaring, als communicatie rond het project. 

 • (Optioneel) Het onderhouden van klantrelaties en managen van accounts.  

 

We zijn bij Flavour allemaal allrounders met een affiniteit voor een specifiek gebied en vinden het fijn om samen te werken met mensen die van elkaar begrijpen wat ze doen. Zo leren we graag van elkaar en verbreden we onze set aan kennis en vaardigheden. Je zal de mogelijkheid hebben anderen te helpen met jouw expertise en moedigen je aan om, als je dat leuk vindt, mee te denken/helpen met anderen en jezelf te verbreden. 

Hier herken jij jezelf in 

 • Mijn opleidingsniveau is HBO/WO. 

 • Ik schrijf creatieve teksten en weet hoe ik een goed verhaal opbouw. 

 • Ik heb een scherpe pen en mijn teksten hebben weinig revisie nodig qua spelling en formulering. 

 • Ik maak graag visueel materiaal met verschillende tools, om hier een verhaal mee te vertellen. 

 • Ik heb een pro-actieve houding, kan goed zelfstandig mijn weg vinden en werk graag met een team. 

 • Ik heb een positieve en energieke houding. 

 • Ik heb een goed werktempo en kan mijn eigen grens bewaken. 

 • Ik heb behoefte aan een bruisende, persoonlijke werkomgeving en voel me prettig bij een jonge organisatie diea an het groeien is in het werkproces. 

 • Ik wil graag dicht op impact staan en wil geen ‘nummertje’ zijn in een organisatie. 

Geen vereiste, maar wel een pré: 

 • Affiniteit met of vaardigheden in (grafisch) vormgeven en stijlen ontwikkelen. 

 • Interesse in het vormgeven van content met A.I. en het integreren van A.I. in het eigen productieproces. 

 • Nieuwsgierigheid naar de theorie achter verhaal en spel. 

 • Affiniteit met wereldverbetering en (positieve) impact maken. 

 • Een brede interesse in de wereld (wij werken namelijk met een heel grote diversiteit aan klanten en uitdagingen). 

 • De mogelijkheid om het kantoor in Utrecht als standplaats te hebben. 

What’s in it for you? 

Bij Flavour bieden we je naast een marktconform salaris een laptop van de zaak, mogelijkheid tot thuiswerken, maar je bent natuurlijk ook welkom op onze kantoren in Utrecht en Haarlem. We bieden je tevens een persoonlijk opleidings- en ontwikkelbudget, een geweldig team, een leuke werkcultuur en doorgroeimogelijkheden. 

  

Vakantiedagen: 25 dagen (bij een 40-urige werkweek) 
Reiskostenvergoeding: 100% 

Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat met enkele jaren werkervaring. Maar we laten ons graag verrassen door gemotiveerde sollicitanten met een goede klik met wat wij doen, ook als je nog niet zoveel ervaring hebt! 

Interesse? 

Stuur een motivatie met je CV naar working@flavour.nl, en wie weet maken we dan snel een afspraak om kennis te maken. We kijken er naar uit!